Presenter till en 7-åring – Passande gåvor till större barn!

Att köpa presenter till en 7-åring kan vara någonting av en utmaning då ens barn ofta precis börjat skolan och kan komma att ändra intressen utefter vad andra barn de lär känna är intresserade av. När ett barn kommer upp i 7-års åldern börjar hen känna sig stor och uppskattar därför många gånger presenter som gör att de känner sig mer självständiga.  

Vad kan man köpa för present till en 7-åring och vilka leksaker bör man undvika? Vi listar flera goda alternativ till nästa kalas! 

Presenttips till en 7-åring 

Oavsett om du ska köpa en present till ditt barn eller ska inhandla en gåva till ett barnkalas är det alltid bäst att utgå från vad barnet har för intressen. Om det är en present till någon du känners barn så är det en bra idé att fråga barnets föräldrar vad de skulle behöva eller vad för intressen barnet har. Detta ger dig någonstans att börja din sökning.  

Barn som har kommit upp i 7-års åldern brukar vilja kunna vara kreativa och få presenter där de antingen får utlopp för att använda sin fantasi eller för att klura ut olika problem. Exempel på passande presenter kan vara målarböcker eller andra pyssel, lite svårare pussel eller LEGO med motiv av barnets intresse. Nedan listar vi några populära favoriter av presenter till 7-åringen! 

1. Sparkcykel 

STIGA Air Scooter är en sparkcykel som passar de lite äldre barnen som vill kunna åka med fart. Denna sportsparkcykel passar allt ifrån nybörjaren till den som åka sparkcykel förut och passar på alla underlag. Cykeln har stora, uppblåsbara hjul som gör att cykeln blir både stadig och rolig att åka på. Med en maxvikt på hela 100 kilo kan även de vuxna åka på en tur.   

STIGA Airscooter är en perfekt present till barnet som tycker om fart och uppskattar en present att använda utomhus för en rolig och rejäl åktur.  

2. LEGO Friends Djurdagis 

Att ge ditt barn en LEGO byggsats är ett bra sätt för barnet att öva på att läsa instruktioner och får använda fantasin till att bygga olika motiv. Det finns en hel del olika byggset du kan välja mellan, som exempelvis detta LEGO Friends Djurdagis.

LEGO byggset passar den som älskar djur och här får du ett lekpaket med fyra djur, tre minidockor och passande tillbehör för att leka djursjukhus.  

Bygg upp hela djursjukhuset med de olika delarna och få djuren att bli friska igen! 

3. Radiostyrd bil 

Radiostyrda leksaker är mycket populära presenter att ge till 7-åringen då de kan göra massor med stunts, barnen kan tävla mot varandra och ger en fartfylld lek. När ett barn kommit upp i 7-årsåldern uppskattar de lite mer avancerade modeller av leksaker och ett exempel är den radiostyrda bilen Gigantor Monster truck.  

Denna värstingbil har en längd på 40 centimeter, har tre växellägen och kan komma upp i cirka 20 km/h. Den blir säkerligen en uppskattad present för den som älskar att styra leksaker med fart! 

4. Road Block logikspel 

Ett logikspel är ett lärorikt och utmanande val av present till 7-åringen där barnet får öva på det logiska tänkandet för att lösa kluriga uppgifter. Road Block logikspel går ut på att barnet med hjälp av polisbilar ska försöka hindra den röda gangsterbilen från att fly undan.

I spelet får du 80 olika scenarion att både bygga upp och lösa och här kan man utmana varandra på tid att lösa de olika utmaningarna och är definitivt ett spel som barnet kan växa med!