Bästa tillbehören för kräftkalaset 2022 – Bjud in till ett underhållande kräftkalas! 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Festlykta Glad Måne2. Kräfthattar3. Batteridrivna ljusslinga med kräftor
Festlykta Glad MåneKräfthattarbatteridrivna ljusslinga med kräftor

Bästa tillbehören för kräftkalaset 2022 – Det är en spännande tid på året, säsongen för kräftkalas och allt vad det tillhör. Någonting som väldigt många längtar till och som får vännerna eller familjen att samlas för en underhållande stund tillsammans.

Den allra bästa kräftskivan får du om du planerar kalaset och även införskaffar roliga tillbehör som piffar upp stämningen lite extra. Dessa tillbehör kan du sedan plocka fram år efter år. I denna artikel listar vi tre saker som vi tycker du ska köpa till årets kräftkalas och ger dig även lite tips på hur du skapar en kräftskiva som ingen sent ska glömma!

Topp 3 bästa tillbehören för kräftkalaset 2022

1. Festlykta Glad Måne – För kalas inom- eller utomhus!

 • Material: Papper
 • Fin design
 • Väldigt karaktäristiskt för kräftskiva
 • Enkel att montera

Ingen kräftskiva utan denna festlykta Glad Måne. Den är karaktäristisk för just kräftskivor och kommer att höja stämningen och bidra till att ge en bättre helhetsbild. Investera i några stycken och placera sedan ut dem i omkringliggande träd, taket på altan eller i vardagsrummet om du har din kräftskiva inomhus.

Ett miljövänligt alternativ i papper som också är mycket enkel att montera och förvara under året. Ett måste för samtliga kräftkalas tycker vi!

2. Kräfthattar – För samtliga gäster!

 • Set med 4 hattar
 • Med elastiskt band
 • Fin design
 • Gör kalaset roligare

Ett par fina kräfthattar att dela ut till gästerna är en riktig stämningshöjare. Just denna modell säljs i ett set med fyra hattar, vilket gör att du kan inhandla så många paket som behövs för att samtliga gäster ska få sin egen hatt.

Ett elastiskt band runt hatten, håller den på plats under hela kvällen. Oavsett vilka roliga lekar eller snapsvisor ni sjunger!

3. Batteridriven Ljusslinga med kräftor – Ger ljus till sena sommarkvällar!

 • Drivmedel: Batteri 2 x AA
 • Mått: 165 centimeter
 • Kräftor i plast
 • Ger ett behagligt sken

För sena sommarkvällar och kräftkalas som anordnas utomhus, kommer en dekorativ ljusslinga att ge lite extra sken och god stämning.

Denna batteridrivna ljusslinga med kräftor är perfekt och drivs med hjälp av två stycken AA-batterier, vilket gör att de kan användas vart som helst. Placera dem som en dekorativ del av dukningen eller häng upp dem i en närliggande buske eller träd. Sedan kan ni umgås och äta kräftor hela natten lång.

Hur skapar man det ultimata kräftkalaset?

Att skapa en bra kräftskiva handlar mycket om att skapa en god stämning och bjuda på mat som folk tycker om. Självklart behövs också en rejäl mängd kräftor som ni kan sörpla i er tillsammans.

Men kvällen kommer garanterat att bli med festlig om du införskaffar fina dekorationer, skapar en trevlig spellista som ni kan lyssna på och planerar några lekar eller snapsvisor som ni kan sjunga tillsammans. För en kräftskiva är så mycket mer än att förtära tallrik efter tallrik med kräftor. Det är socialt och ett utmärkt tillfälle att samla dina nära och kära för en trevlig kväll tillsammans.

Maten i fokus

Men den absoluta stjärnan under kvällen är givetvis maten och då framförallt kräftorna. Skapa en fin dukning där maten gör sin rätta och säkerställ att samtliga i sällskapet har någonting att mätta magen med. Framförallt om du har barn närvarande, är det troligt att de inte alla gillar kräftor. Så kombinera skaldjuren med en smaskig paj, fräsch sallad och lite andra tilltugg som ger en mer varierad smakupplevelse under kvällen.

Dukningen kan få ett mer passande tema genom att du kombinerar detta med servetter i skräddarsydda färger, små ljuslyktor med kräftor på eller konfetti som du kan sprida ut runt maten och dukningen. Med lite kreativitet kommer du långt och dina gäster kommer definitivt att uppskatta det.

God dryck som passar måltiden

Men även drycken har stor betydelse vid kräftskivor. Detta innebär inte att du behöver servera alkoholhaltiga drycker, utan kan anpassa valet beroende på egna preferenser och sällskapet. Gott vitt vin är till exempel perfekt att servera tillsammans med skaldjur och går att inhandla med eller utan alkohol. Är du mer av en öl-fantast, har Systembolaget ett gediget utbud av ölsorter, där du även får tydlig information om vilka som passar bra till just kräftor.

Snapsvisor som passar till kräftkalas

Inget kräftkalas är komplett utan ett par bekanta snapsvisor. Det finns mängder av visor som är särskilt anpassade för just kräftkalas, men du kan även vara kreativ och knåpa ihop dina egna visor att sjunga under kvällen. Allt du behöver är en egenskriven text som passar till en melodi som de flesta känner igen.

Men glöm heller inte att slappna av och ha roligt på kräftkalaset. Det kan kännas vara mycket att planera och stå i innan gästerna anländer. Men därefter kan du äta kräftor och sjunga underhållande visor tillsammans!