Present-tips för treåringen!

Present-tips för treåringen

Att hitta rätt present till ett barn kan vara utmanande om du är osäker på vad som kan vara fördelaktig enligt ålder med tanke på deras personliga utvecklingskurva. Detta gäller självfallet alla åldrar, och då även treåringar.

Om du är ute efter en present passande en treåring så läs vidare – vi ger tips på presenter men också vad som kan vara bra att tänka på innan och under köp!

Presenter passande för en treåring

Treåringar är i åldern där de vill testa på mycket själva och är nyfikna på allt som de inte kan eller vet någonting om. Även om barn är i en ständig utvecklingsfas så behöver inte alla presenter och leksaker handla om att aktivt lära sig genom att ta in ny information. Presenter som gynnar utvecklandet i till exempel barnets motorik är också passande leksaker för en treåring.

Spel

Olika slags spel är alltid uppskattat, speciellt eftersom att det är en nästan konstant lärningskurva där man först behöver lära sig regler och sen de olika sätt att tänka när spelet väl är igång. Här kan du till exempel köpa UNO Junior eller det klassiska spelet Fånga Ballongerna.

Pussel

En annan aktivitet som är både kul och utvecklande för treåringar är att bygga pussel! Och att det finns så pass många olika typer av pussel som passar alla barn är såklart någonting som uppskattas när man väl är i butiken eller på hemsidan och söker runt. ‘

Se dock till att pusslet är väl anpassat för treåringar och välj ett motiv som barnet är intresserat av eller tycker om. Detta kan exempelvis vara ett pussel med dinosaurier eller den tecknade klassikern Bamse.

Leksaker

Förutom pussel och spel så kan du självklart hitta mängder av olika leksaker. Det som är bra att tänka på är att hitta sådana leksaker som får igång barnets fantasi. Beroende på vilken prisklass du har tänkt dig så kan du välja mellan allt från ett leksakskök till en käpphäst. Båda är uppskattade leksaker som barnet kan leka både själv med, eller med kompisar!

Böcker

Även om treåringar inte läser en bok själv, så är det inte någonting som ska undvikas. Det är bevisat att barns ordförråd utvecklas betydligt bättre om någon läser böcker för dem från en tidig ålder. Böcker är alltså otroligt viktiga för barn, oavsett ålder och vi som vuxna är de som kan ge dem bättre förutsättningar.

Om du inte har några tankar alls på vilka typer av böcker som du tror uppskattas så kan du alltid testa med någonting helt nytt – såsom en yogabok för barn. Här kan ni även prova på olika avslappnande övningar för både stora och små.

Bra att tänka på inför köp

När du väljer ut presenter för en treåring så är det bra att börja kika lite med barnets föräldrar om de har några specifika önskemål, eller kanske viktigare: icke önskemål. Ibland kan det finnas vissa saker som man som förälder absolut inte önskar, eller som redan är inhandlade.

Annat som är bra att ha med dig medan du kikar efter presenter är vilket tema som kommer uppskattas av barnet som fyller år. Är hen mer intresserad av dockor än av pussel? Eller visar hen inget intresse alls för spel just nu så kanske det är roligare att köpa någon leksak som du istället tror kommer användas mer.

Det är de små detaljerna som kan göra skillnad, men för det mesta så är barn väldigt ödmjuka gentemot de presenter de får och de lägger ingen som helst värdering i hur mycket presenten kostar. De minns istället vilka som är på kalaset och firar!