Påskdräkter för barn – Hitta din favorit! 

De flesta barn älskar att klä ut sig både till fest och vardag. Det är även vanligt att man letar efter en perfekt utklädnad till olika högtider och påsken är inget undantag! Förutom att klä ut sig hemma under denna högtid så är det också vanligt att en del förskolor ordnar med utklädnad där barnen kan klä ut sig till allt från kycklingar, påskkärringar, påskgubbar, påskharar eller i kläder i påskens alla färger.   

Ditt barn kanske vill klä ut sig till en söt kyckling eller föredrar att bli förvandlad till en påskkärring med massa fräknar? Valen är många och här nedan får du läsa om våra bästa tips på påskdräkter för barn! 

Hur kommer det sig att man klär ut sig till påskkärring under påsken? 

Enligt en gammal folktro så begav sig häxorna till Blåkulla under natten till skärtorsdagen för att spendera natten med djävulen. Blåkulla är det svenska namnet för det tyska berget vid namn Blocksberg som då är djävulens hemvinst.  

Att just klä ut sig till påskkärring har sitt ursprung från häxprocesserna under 1600-talet. Till en början så imiterade påskkärringarna de riktiga häxorna. De bar täckande masker och kvast och i vissa fall även smörjhorn eller kaffepannor.  

De brukade även ibland skrämmas lite genom att kasta ner stenar i människors skorstenar. Men idag kännetecknar denna typ av tradition med barn som knackar på dörrar för att ge bort påskkort och hoppas på att få godis i sina korgar.  

Klä ut dig till en påskkärring 

Att klä ut sig till en påskkärring under påsken är något som varit traditionellt i många år. Vi alla har nog gått den roliga påskkärringsturen och sagt glad påsk till grannar och vänner och fått godis i gengäld.  

Om just ditt barn vill klä ut sig till en påskkärring under påsken så kan en påskkärringsdräkt med förkläde och scarf vara ett riktigt bra alternativ för utklädnad. Sminka kinderna extra röda och måla dit ett par fräknar så är din utklädnad fullbordad.  

Andra alternativ av påskdräkter för barn 

Påskkärringar och att just klä ut sig till det har en stor betydelse under denna högtid, men självklart kan man klä ut sig till annat med under påsken. Om ditt barn istället vill sticka ut från sina kompisars maskeradkläder så finns det gott om andra alternativ och här nedan kommer några förslag! 

Klä ut dig till påskhare 

Att klä ut sig till en kanin eller påskhare under påsken är något som många barn uppskattar. Barnens höjdpunkt under denna högtid är självklart äggjakten och vem håller i den? Jo, självaste påskharen såklart! 

Om ditt barn går i tankar om att klä ut sig till en kanin eller påskhare så är en kanindräkt ett mycket bra alternativ. Med en vit helkroppsoverall med dragkedja och en stor rosa mage blir ditt barn en perfekt påskhare till kalaset. Den har även en huva med ett par kaninöron på för att spexa till looken lite extra.  

Söta påskkyckling-dräkter 

En påskkyckling är en kyckling som symboliserar denna högtid. Varför det just är så beror på att hönor och kycklingar hör ihop med äggen, men även tuppen via berättelsen om Jesus korsfästelse. Påsken är även starkt förknippad med färgen gul och vad passar bättre då än att klä ut sig till en söt liten påskkyckling? 

Om du är på jakt efter en påskkycklings dräkt till ditt barn, så är en kyckling maskeradräkt ett enastående alternativ. Detta är en supersöt maskeraddräkt i en gul strålande färg som har orange ben och en huva med näbb och ögon. Det är en väldigt festlig dräkt som kan komma till användning vid många andra tillfällen och även leda till en hel del skratt.  

Med flera olika alternativ av påskdräkter är det bara fantasin som sätter gränser. Vilken dräkt väljer du?