Anordna ett djungelkalas! 

Har du barn som älskar djur och djungeldjur kan ett djungelkalas vara ett perfekt tema för barnkalaset. Här kan du dekorera med spännande frukter, exotiska djur och massa växter för ett minnesvärt kalas. Vad för lekar kan ni inkludera på kalaset och hur förvandlar du ditt hem till en djungel? Vi hjälper dig anordna ett djungelkalas! 

Inbjudan 

Vid ett kalas är det alltid roligare att få en riktig inbjudan, och ett djungelkalas är inget undantag. Här kan ni med fördel köpa inbjudningskort i djungeltema, med exotiska växter och djur eller skapa egna inbjudningskort i en passande design och text. Skriv gärna i inbjudningskortet ifall ni vill att gästerna ska komma utklädda till något av djungelns alla djur och sedan viktig information om dag och tid.   

Dela även ut inbjudningskorten till ditt barns vänner i god tid så ni kan se till att alla har möjlighet att närvara.  

Kläder till kalaset 

Om ni vill ha en maskeradfest i djungeltema kan ni be alla barn komma utklädda till sitt favoritdjur i djungeln. Detta kan vara allt ifrån lejon, zebra, elefant eller apa. Om man inte vill komma utklädd till ett djur kan man hålla sig till djungeltemat med frukter eller bär som exempelvis banan eller ananas, vilket gör att det blir en rolig blandning av kostymer på kalaset.  

Dekorationer  

För dekorationer på ett djungelkalas har du mycket att välja mellan. Här kan ni blanda gröna, gula, blå och orangeaktiga ballonger med eller utan motiv på som ni kan hänga upp vid fönster och på dörrar. Om möjligt kan ni dessutom köpa uppblåsbara djungeldjur som zebror eller ormar som både kan stå och hängas upp. Ställ fram mycket gröna växter och köp in både tallrikar, plastmuggar och servetter i exotiska djurmotiv som flodhästar eller tigrar.  

Girlanger i tiger eller leopard-motiv blir snygga detaljer som du kan hänga upp på både hyllor och fönster för att göra ditt hem extra dekorerat i djungeltema.  

Mat och dryck 

För den mat och dryck ni tänkt servera på ert djungelkalas kan ni blanda både nyttiga och lite mindre nyttiga smaker. Ni kan exempelvis skapa ett vattenmelonsansikte föreställande en elefant med utskurna vattenmelonsbitar som barnen kan ta som snacks när de anländer till kalaset eller smaka på mango och ananas som står uppdukat fint på fat.

Det kan även vara en bra idé att göra iordning olika spett med frukter och grönsaker som både är gott och ser fint ut när det står uppställt. Genom att skapa en frukfbuffé med en fruktbål kan vi garantera att barnen kommer hämta mer flera gånger.  

Glass i flera olika färger och smaker blir även det en succé, samt småkakor med djungelns alla välkända djuransikten. För tårta kan du välja ditt barns favoritdjur och sedan köpa en tårta föreställande exempelvis ett lejonhuvud.   

Lekar på kalaset 

Vad vore ett djungelkalas utan ansiktsmålning? Låt någon i familjen måla och rita barnens ansikten till de djur de kommer utklädda till. En station med ansiktsmålning med både färger och glitter blir garanterat lyckat för barnkalaset.  

Gå på djungeläventyr med en skattjakt där barnen kan leta efter ledtrådar i trädgården för att hitta den gömda skatten. Detta blir en otroligt rolig sysselsättning som håller barnen aktiva länge. 

För fiskdammen kan ni låta godisutdelningen komma med en liten twist. I djungelns hav finns både krokodiler och pirayor som väntar på att knycka godiset ifrån den som metar! Före eller efter presentöppningen kan ni dessutom ha en stund med djungelpyssel där alla inbjudna barn kan måla, rita, klippa och klistra olika djungeldjur till ett fint kollage som ni sedan kan hänga upp på väggen.