Planera ett Babblarna-kalas – Så fixar du bästa kalaset med Babblarna-tema

Planera ett Babblarna-kalas – Det är dags att bjuda in Babblarna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo på kalas! De sex färgglada karaktärerna har gjort stor succé hos de mindre barnen och självklart ska de få vara med när det vankas kalas. Att ha kalas med ett tema som födelsedagsbarnet tycker om är alltid uppskattat och ger extra glädje och förväntningar inför den stora dagen.

servetter babblarna
Babblarna servetter

FÖRBEREDELSER FÖR BABBLARNA-KALAS

Redan på inbjudningskorten bör det framgå vilket tema som kommer att förgylla kalaset. Det går att köpa färdiga inbjudningskort med olika motiv på Babblarna men det går också alldeles utmärkt att fixa egna inbjudningskort! Tillsammans med födelsedagsbarnet kan man ha en pysseldag där man pysslar ihop korten. Kanske skriver ut babblarnamotiv som födelsedagsbarnet kan förlägga.
På inbjudningskorten ska det framgå datum, tid och plats. Önskar ni att gästerna kommer utklädda på kalaset så måste även det framgå på inbjudan. På ett Babblarna kalas kan till exempel gästerna klä sig i kläder med Babblarna på.

För att temat ska kännas fulländat på den stora dagen så är dekorationen en viktig del. Här kan man duka med engångsartiklar som pryds av Babblarna och även dekorera med ballonger och girlanger med de sex figurerna på. Om födelsedagsbarnet har en favorit med bland Babblarna så kan man också anamma färgen på denna då alla karaktärer har sin egen färg. Annars är det bara att tänka färgglatt.

Babblarna och deras vänner måste också kunna mätta de små magarna. Något att äta på är alltid uppskattat på kalas. Om det ska bjudas på något annat än fika bör det framgå på inbjudan så att gästerna kommer hungriga. Lämplig mat att bjuda små magar på är till exempel korv med bröd, är det sommar och väder för att vara utomhus så är det perfekt att dra fram grillen.
Tårtor och bakverk bör följa temat för att verkligen maxa kalaset. Beställ en tårta i god tid i förväg med ett babblarnamotiv på, eller varför inte ha hela tårtan i formen av födelsedagsbarnets babblare? Är man duktig på att baka själv så finns det färdiga tårtmotiv att köpa och själv applicera på tårtan. För småkakor finns det Babblarna-formar att använda sig av för att ta temat hela vägen. Glass är något som Babblarna gillar och de har också ofta picknick. Varför inte anamma detta på kalaset och anordna picknick, det går att göra både inomhus och utomhus.

Kalaset

Små kalasbarn måste såklart få utlopp för sin energi och sin nyfikenhet. Babblarna är kända för att göra roliga äventyr och vad passar då inte bättre än att låta barnen själva upptäcka några av dessa äventyr?
I ett välkänt klipp så badar karaktärerna i slime. Är det sommar och väder för att vara utomhus kan man enkelt göra slimebad själv! Ta små barnpooler och köp till slimebad och låt kalasdeltagarna ha slimekrig med varandra. Tänk på att skriv på inbjudan om badkläder behövs!

Något annat som är populärt bland babblarna är att de ofta gömmer sig. Kan barnen hitta Babblarna som har gömt sig? Denna lek går att göra både utomhus och inomhus och går ut på att du gömmer olika babblarfigurer och när man hittar en babblare så får man en skatt! Skatten kan vara i form av en godispåse och ersätter traditionellt fiskdamm.

Alla sex Babblarna gillar också att sjunga och dansa och har flera egna låtar. Det leder oss in på nästa lek, nämligen dansstopp! Gör ordning en yta som barnen kan dansa på, sätt på musiken och låt dem dansa loss. När musiken tystnar ska barnen stå så still som de bara kan. Om man rör sig så åker man ut. Sist kvar vinner!

Har du några tips för att planera ett Babblarna-kalas att dela med dig av till våra läsare? Skriv gärna en kommentar nedan!

Partykungen har många roliga Babblarna-prylar att pynta Babblarna-kalas med!