Bästa kitet för ansiktsmålning – Rätt verktyg och färger till ansiktsmålningen!

1. Snazaroo Ansiktsmålning Kit2. Kryolan Aqua Color Palette3. Big Kit Ansiktsmålning
Snazaroo Ansiktsmålning KitKryolan Aqua Color PaletteBig Kit Ansiktsmålning

Bästa kitet för ansiktsmålning – Ditt barn kommer att älska att få ansiktet målat i jordens alla färger, perfekt när det vankas barnkalas med tema eller till halloweenkostymen. Men ansiktsmålningar är också lika populärt bland vuxna inför maskeradfester och genom att investera i ett mer rejält kit för ansiktsmålning kommer du att få färger som håller hela dagen och som även är mer skonsamma mot din hud.

Oavsett vad du eller ditt barn ska klä ut sig till så har vi letat fram ett kit som passar dig allra bäst. Med flera inkluderade färger kan du blanda till och experimentera för att få ett slutresultat som håller hela kvällen. Vilket kit för ansiktsmålning faller dig i smaken?

Topp 3 kit för ansiktsmålning bäst i test

1.Vår favorit! Snazaroo Ansiktsmålning Kit

 • 10 olika färger
 • Medföljande penslar
 • Inspirerande bok
 • 3 olika glittergel

Här har vi ett mycket rejält kit för ansiktsmålning från Snazaroo som kommer med allt som du behöver för att kunna skapa en fantastisk ansiktsmålning som verkligen imponerar.

I detta kit ingår bland annat 10 olika färger, så att du enkelt ska kunna blanda till den nyans du eftersträvar. Med en större volym är detta ett kit som kommer att räcka till ungefär 600 ansiktsmålningar och kan således vara ett bra val för dig som arbetar med detta professionellt. Utöver färg inkluderas även 10 sminksvampar, 3 penslar och en förvaringslåda så att du kan hålla allting samlat.

Om du letar efter ett rejält kit som kan användas till samtliga ansiktsmålningar så kommer detta kit från Snazaroo att vara ett ypperligt val och den modell vi placerar högst på topplistan.

2. Kryolan Aqua Color Palette – Kvalitetsfärger!

 • 6 olika färger
 • Kompakt storlek
 • Enkel att avlägsna
 • Skonsamma ingredienser

Detta kompakta kit Aqua Color Palette från Kryolan innehåller alla grundfärger som du behöver för att du enkelt ska kunna blanda till den perfekta nyansen. 6 olika färger med en generös volym gör att du kan använda detta kit för mängder av fina skapelser. Färgerna är tillverkade med mer skonsamma material och är högpigmenterade för att passa både privata och professionella användare.

Färgen appliceras enkelt med en svamp eller pensel och tvättas sedan av med vatten eller tvål. En mycket genomtänkt fodral håller färgerna säkra när de inte används.

3. Big Kit Ansiktsmålning – För nybörjaren! 

 • Mycket prisvänlig
 • Flera stenciler
 • Inkluderade lösnäsor och tänder
 • För årets alla barnkalas

Med Big Kit Ansiktsmålning kommer ditt barn kunna ha väldigt roligt med både färger, penslar och lösnäsor. En kreativ stund och även perfekt för både kalas med teman och halloweenkostymen. Här har du allt som du behövs för att mixa olika färger och inkluderade stenciler hjälper dig på vägen om du inte vill måla för hand.

För sitt ringa pris så får du med detta kit väldigt mycket för pengarna och kitet kan förvaras i medföljande låda när det inte används.

Tre vanliga frågor om kit för ansiktsmålning:

Vad bör vara inkluderat i ett bra kit för ansiktsmålning?

För att ett kit ska fylla sin funktion så ska det framförallt innehålla flera olika nyanser och gärna samtliga basfärger så att du enkelt kan ljusa upp eller blanda till de önskade nyanserna till ansiktsmålningen som du planerar att skapa.

Det är också en fördel om det ingår både svampar och penslar, så att detta inte behöver inhandlas separat och sparar dig därmed även ofta en slant.

Hur tar man bort ansiktsmålningen?

Den färg som ingår i kit för ansiktsmålning är alltid vattenlöslig, så den kommer därmed inte hålla i regn eller snö. När det är dags att tvätta bort sminket så kan detta enkelt göras med lite varmt vatten och en ansiktstvätt eller rengöringsolja. Men även vanlig tvål kan användas för att få bort sminket, även fast detta inte passar allas hudtyper och kan torka ut huden vid regelbunden användning.

Vart hämtar man inspiration för ansiktsmålningen?

Det finns mycket inspiration att hämta på olika hemsidor, men räkna inte med att bli ett proffs på ansiktsmålning redan från början. Här gäller det att du tränar på din konst och letar fram bilder på internet som du kan använda som mall när du börjar måla.

Vad vi haft i åtanke när vi skapat vår topplista

Ansiktsmålningar är någonting som både barn och vuxna tycker är väldigt roligt och som snabbt kan förvandla en tråkig maskeradkostym till en som ger ett större intryck. Det är detaljerna som räknas när man klär ut sig och ansiktsmålningen är då en viktig del.

Ett bra kit för ansiktsmålning ska innehålla ett brett utbud av färger och gärna också penslar och svampar, så att du kan arbeta med bättre förutsättningar. Detta kommer också göra kitet mer prisvänligt och detta var en sak som vi hade i särskilt åtanke när vi valde ut kit att inkludera på denna topplista. Utöver detta var det även viktigt för oss att inkludera färg som är snäll mot huden och som passar både stora och små.

Gör ett val som passar dig och du kommer att vara förberedd för årets alla teman och maskeradfester!

Källor och referenser:

https://planetrondo.se/ansiktsmalningtips/

https://www.via.se/smuts-ar-bra/pyssel/enkla-tips-pa-ansiktsmalningar-for-barn.html