Planera ett Cars-kalas – Så fixar du bästa kalaset med Cars tema!

Planera ett Cars-kalas – Tut, tut! Racerbilen Blixten McQueen har blivit omåttligt populär bland barnen i filmerna Cars eller Bilar på svenska. Nu är det dags att bjuda in Blixten McQueen och alla hans vänner på ett oförglömligt kalas. Som inför alla kalas behövs det en del förberedelser för att det ska komma i hamn och bli lyckat.

Förberedelser

På ett kalas vill man gärna att alla vänner ska komma och dela dagen med en, så det första som måste göras är att bjuda in alla vänner! Eftersom temat är Cars är det roligt om inbjudningskorten har ett motiv med Blixten McQueen på, det finns färdiga att köpa. På så sätt ser också alla gäster direkt vad som kommer speglas i kalas, det ska inte undgå någon vad temat är. Inbjudningskortet bör innehålla information om tid, plats och när man senast ska meddela om man vill komma.

Födelsedagsbarnet kan dagen till ära ha en egen raceingdräkt på sig för att visa att denne är huvudpersonen under dagen. Resten av kalasdeltagarna behöver inte ha någon klädkod men de som har kläder med Cars på bör så klart uppmuntras att ha de på sig just denna dag.

Dekoration sätter pricken över i:et och här finns det ingen anledning att spara på krutet. Det finns servetter och engångsartiklar med motiv från Cars, liksom ballonger och girlanger. Bordet kan kläs i en duk som har samma schackrutiga mönster som en målflagga på racingtävling.

Inget kalas utan tårta och sötsaker, bilar och andra fordon måste ju tankas för att orka leka under hela kalaset. Även här bör kalasets tema avspeglas och det går att köpa tårta med Blixten McQueen motiv på eller varför inte en hela tårta i form av en bil. Det finns också färdiga bilder som man själv applicerar på tårtor eller cupcakes. Annars kan bakverken gå i samma färgtema som den populära bilen, nämligen rött och gult.

Kalaset

Ett kalas fullt med barn brukar lätt bli fartfyllt och stojigt. Det är bra att styra upp tiden lite och vara förberedd med lekar och aktiviteter för att roa barnen. Eftersom temat på kalaset är Cars så är det roligt att ha lekar som går i samma tema, till exempel Hela trafiken stormar.
Det är en lek som går att avancera eller förenkla beroende på barnens ålder. Kort sagt går det ut på att en person är flaggvakt och har flaggor i olika färger, ju fler flaggor och färger desto svårare blir det. Färgerna betyder olika saker exempelvis att röd flagga betyder “garaget”, gul flagga betyder “verkstaden” och grön flagga betyder “fri körning”. Under fri körning så springer/går barnen omkring i rummet eller på en öppen yta och när en annan flagga visas gäller det för fordonen (barnen) att snabbas ta sig dit. Det gäller att man har bestämt i förväg vart de olika stationerna är någonstans och sist dit åker ut. Till slut har man en ensam vinnare kvar.

En annan lek som innehåller bilar är Bilrace. Denna lek går att göra individuellt eller i lag, det går att köra alla mot alla samtidigt eller ett så gör man upp ett gruppschema. Allt som behövs är små leksaksbilar, lika många som antalet deltagare eller lag, snöre och pennor. Snöret fästs i bilen med ena änden och i pennan med den andra änden. Sedan gäller det att så snabbt som möjligt snurra in bilen med hjälp av pennan. Snöret ska alltså snurras upp på pennan och på så sätt förflyttas bilen. Sätt upp en startlinje och en mållinje, först över mållinjen vinner!

Det är bara fantasin som sätter gränser på vad som kan roa små fordon på ett cars-kalas!

Partykungen har många roliga cars-prylar att pynta cars-kalas med!