Planera Frost-kalas, så fixar du bästa kalaset med Frost tema!

Planera Frost-kalas – Att låta barnen få klä ut sig till sina idoler när de ska ha kalas är något som är väldigt uppskattat. Därför är det ett hett tips att sätta ett tema för barnkalaset. Ett tema som länge har varit populärt är Frost-tema där barnen kan klä ut sig till isprinsessan Elsa, hennes syster Anna eller varför inte den populära snögubben Olof?
Ett tema brukar tillföra ett extra pirr inför den stora dagen för födelsedagsbarnet och det kan dessutom tillämpas på kalas både inomhus och utomhus.

Förberedelser

Det första steget är att skaffa inbjudningskort, gärna några som går i det tänkta temat. Om man vill göra det enkelt för sig så kan man köpa färdiga inbjudningskort med Frost-motiv på eller så gör man några själv. Tillsammans med födelsedagsbarnet kan man till exempel klippa snöflingor av vanliga vita A4-papper och skriva datum, tid och plats på dem. Det blir också ett roligt pyssel ihop med sitt barn som dessutom får vara delaktig i förberedelserna.
Tänk på att det tydligt ska framgå på inbjudan vad det är för tema och om barnen ska komma utklädda eller inte.

För att alla ska få rätt stämning på kalaset så är dekorationen en stor del av helheten. Färgerna ljusblått och vitt är något som passar utmärkt för frosttema och de kan appliceras på ballonger, servetter, dukar och girlanger. Även på engångstallrikar, bestick och muggar om man inte där vill köpa några som har motiv av Frostkaraktärerna. Om kalaset ska anordnas under vinterhalvåret är det också en rolig idé att välkomna gästerna med snölyktor utomhus och varför inte bygga upp snögubben Olof.

Prinsar och prinsessor, renar och snögubbar behöver såklart också något i magen. Vill man bjuda på mat så är det enkelt att göra hamburgare eller korv med bröd som smidigt kan serveras till många barn. Tårtor och bakverk bör följa den röda tråden med Frost-tema. Man kan göra cupcakes med blå frosting och som är dekorerade med pärlor och snöflingor. Småkakor i form av snöflingor passar också in i temat. Drycken som serveras bör vara en blå isdryck, som kan färgas med hjälp av hushållsfärg. Gör du en tårta själv kan man enkelt beställa en ätbar bild med Frostmotiv att placera på tårtan.

Kalaset

Vad är väl en bal på slottet? Något som man kan tänka sig att prinsar och prinsessor gör är att de dansar på olika tillställningar på slottet. Det leder såklart till leken dansstopp! Leken går ut på att man sätter på musik och alla barn får börja dansa, sedan stoppar man musiken utan förvarning och barnen måste då stanna upp i sina rörelser och stå blickstilla. Den som rör sig eller inte kan hålla sin position åker ut ur danstävlingen. Sedan sätts musiken på igen och proceduren upprepas till en ensam står som vinnare.

Ett annat tips är att anordna en 5-kamp. Dela in barnen i lag och låt de samla nycklar till slottet för att komma åt skatten! Exempel på tävlingsmoment kan vara att snabbast äta en mums mums utan händer, att snabbast bygga upp en snölykta eller kasta snöboll i hink. Anordnar du kalaset på sommaren kan du lätt göra egna snöbollar genom att knöla ihop papper eller aluminiumfolie.

Beroende på barnens ålder kan man också göra ett litet quiz med frågor om de olika karaktärerna eller händelserna som utspelar sig i Frost-filmerna.

Avslutningsvis kan man anordna ett klassiskt fiskedamm med en liten godispåse som innehåller godis i samma färgtema och som varje barn sedan får ta med sig hem.

Tänk på att det bara är din egen fantasi som sätter gränser för vad ett Frostkalas kan innehålla!