Planera ett Pippi Långstrumpkalas – Så fixar du bästa kalaset med Pippi Långstrumptema!

Planera ett Pippi Långstrumpkalas – Det är många barn som har Pippi Långstrump som sin stora idol. Den tokiga, roliga och smått galna tjejen med orangeflätor och som bor ensam i Villa Villerkulla tillsammans med en häst och apan Herr Nilsson. Låt födelsedagskalaset gå i Pippi-tema och förvandla hemmet till Villa Villerkulla för en dag.

Förberedelser

Bjud in alla vänner på ett kalas i Pippis egna värld. Här är alla välkomna, Tommy & Annika, Kling & Klang, ja till och med Prussiluskan. Låt barnen komma utklädd till just sin favorit bland Pippi-karaktärerna. Gör egna inbjudningskort som föreställer Pippi, Herr Nilsson eller Villa Villerkulla eller köp färdiga i någon partybutik. Om man vill göra utdelningen av inbjudningskorten lite roligare kan födelsedagsbarnet få klä ut sig till Pippi Långstrump och sedan åker ni runt och överlämnar inbjudningskorten personligen till alla vänner.

För att få till den rätta känslan inför kalaset gäller det att dekorera. Den klassiska Pippi-färgen är gul så låt bordsduk, ballonger, girlanger och annan dekoration gå i detta tema. På flera partybutiker finns det engångsartiklar med Pippi-motiv på som förhöjer stämningen ytterligare.

Mat och dryck

Är det något som Pippi tycker om så är det mat och godsaker! Ingen har väl missat när Pippi steker pannkakor till Tommy och Annika och det hamnar pannkakor lite varstans i köket. Riktigt så behöver det inte gå till men att bjuda på en pannkakstårta är nästan ett måste. Lägg pannkakor på en hög och varva mellan sylt, grädde eller färska bär mellan lagren av pannkakor.

Till fika är det bullar och småkakor som gäller. Pippi tycker ändå om det mesta. Valet av dryck är givet, till såväl pannkakstårtan som fikat bör Pippis Sockerdricka serveras. Har man ett träd ute i sin trädgård kan man göra det lite extra roligt att barnen själva får gå ut och hämta sin sockerdricka. Häll upp sockerdricka (eller kolsyrat vatten) i mindre flaskor och placera ut de i trädet. Antingen mellan olika grenar eller hängandes från grenar så att barnen når. För de barn som inte tycker om kolsyra är det röd sagt som Pippi brukar bjuda på.

Lekar

Åh nej! Pippis kappsäck som är full med guldpengar är försvunnen! Det är bäst att alla på kalaset hjälps åt att leta efter den. Förbered en väska som du har gömt, antingen utomhus eller inomhus beroende på väder och ge barnen en skattkarta. Kappsäcken kan ha små påsar i sig som är fyllda med chokladpengar, en påse till varje barn. Detta kan man ha istället för till exempel fiskedamm.

Beroende på åldern på barnen och vilken svårighetsgrad man önskar så kan skattjakten antingen vara enbart en karta som de ska följa till gömman eller så kan det vara små hinder längs vägen.

På kartan kan det vara utmärkt olika stationer, dessa stationer måste barnen komma förbi för att fortsätta sin jakt på Pippis kappsäck.

Exempel på klurigheter kan vara enklare gåtor, frågor där dom måste ha ett visst antal rätt svar, det kan vara ett fysiskt hinder där de måste klättra över eller under någonting. De som har sett filmer eller läst böcker om Pippi Långstrump vet att hon ibland är ute på de sju haven. Detta leder oss till leken Hela Havet Stormar! Ställ upp ett antal stolar, en mindre än antalet deltagare, deltagarna går sedan runt stolarna i en cirkel medan musik spelas i bakgrund. Här kan du med fördel välja låtar från Pippis egna skivor. När låten stoppas ska man så snabbt som möjligt sätta sig på en stol. Den som blir utan stol är ute ur leken. De barn som är ute ur leken kan sedan tillsammans sköta musiken för att fortfarande vara delaktiga.

Vad har du gjort på ditt Pippi Långstrumpkalas? Dela gärna med dig genom en kommentar nedan!

Partykungen har många roliga Pippi Långstrump-prylar att pynta Pippi Långstrumpkalas med!

Alltombarn.nu skriver om andra roliga Pippi leksaker och kläder för barn