Planera sjöjungfrukalas! 

Att ha ett sjöjungfrukalas är många barns högsta önskan när det kommer till kalasteman för födelsedagen. Här kan barnen fira och leka i ett undervattenstema med sjöhästar och färgglada fiskar. Vad behöver du för att förvandla ditt hem till ett havsparadis och vilka dekorationer passar till temat?   

Vad är ett sjöjungfrukalas? 

Ett sjöjungfrukalas är ett perfekt tema av födelsedagsfest för alla barn som älskar undervattenparadis och filmer med fiskar, sjöhästar eller den lilla sjöjungfrun. På ett sjöjungfrukalas kan barnen både klä ut sig, leka med vattenleksaker och leka lekar med havet som tema. Här kan alla barn samlas för både mat, godis, lek och presenter.  

För att lyckas med ett kalas med sjöjungfrutema behöver du tänka på att köpa in allt som har med vatten och hav att göra. Detta kan exempelvis vara toner i blått, lila och grönt och motiv med bland annat snäckor och stenar. 

Sjöjungfru maskeraddräkter 

Vid val av sjöjungfrutema har ni fördelen att barnen har ett brett område att klä ut sig till. Det kan vara allt ifrån sjöjungfrur, fiskar, fenor och andra vattenvarelser som barnen kan välja.

Om man inte väljer att klä ut barnen i fulla maskeradkostymer kan man istället välja kläder i färgglada toner, glitter och material som skiner, samt använda ansiktsmålning och små stenar i ansiktet.   

Dekorationer 

För dekorationer till ert sjöjungfrukalas har ni ett stort urval av dekorationer och tillbehör att köpa in till kalaset. För bordsdukning kan en plastduk med havsmotiv passa där era snacks, mat och tårta kan stå på. Här kan du med fördel köpa in plasttallrikar i sjöjungfrumotiv, bordsdekorationer med sjöjungfrufena och seashell pappersmuggar.  

Häng även upp girlanger på väggar och vid fönster med fenor i olika färger och kakställningar i snäckmotiv där ni kan ställa muffins och bakelser i lila och blå toner. Sprid sedan lite seashellkonfetti över bord och ytor där kalaset kommer äga rum för extra feststämning. 

Tårta och mat 

För ett sjöjungfrutema är det endast fantasin som sätter gränser för vad ni kan bjuda på i mat-och snacksväg. För godis kan platta godisremmar i olika färger som ser ut som ålar eller sjögräs bli perfekta för fiskdammen. För dryck kan du bjuda på blå läsk som går hand i hand med havstemat. Ni kan även blanda ihop en smarik bål med bläckfiskar och godisremmar i som barnen kan hälla upp i sina glas.  

För bakverk kan ni baka cupcakes som barnen får dekorera med karamellfärg och glasyr i olika färger. Tårtan för kalaset bör gå i samma tema med antingen fiskar eller en sjöjungfru som motiv med passande tårtdekorationer. Här kan man skära ut tårtbotten i formen av en fisk eller fena och dekorera sedan med grädde, frukt och godis som passar temat. Du kan även dekorera tårtan med bläckfiskar, snäckor och fenor. 

Lekar till sjöjungfrukalas 

En undervattenskattjakt kan bli kalasets höjdpunkt och är en perfekt lek för ett kalas med sjöjungfrutema. Här kan man antingen köpa färdiga skattjaktskort med utmaningar och gåtor till barnen eller hitta på egna. För varje rätt svar får man en nyckel som leder närmare till skattkistan med den stora skatten. 

En annan aktivitet till kalaset är självklart fiskdammen. Här kan barnen fiska upp fina godispåsar i sjöjungfrumotiv och dessutom få unika jungfrunamn på varsin påse som de kan kalla varandra kalaset igenom. Med några få små knep och med mycket fantasi kan ett kalas med sjöjungfrutema bli årets höjdpunkt för barnen!