Tips för ditt unicorn-kalas! Så blir kalaset ena-stående!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

1. Unicorndräkt2. Enhörningspinata3. Inbjudningskort med Unicorn
UnicorndräktEnhörningspinataInbjudningskort med Unicorn

Unicorn-kalas – Med temafester är det svårt att misslyckas när det är dags för fest. Har du testat 80-talsfesten, Disneyfesten, piratfesten eller andra klassiska teman och är sugen på något nytt och annorlunda, varför inte hålla ett unicorn-kalas för de allra minsta?

Ett tema om enhörningar är roligt för både barn och vuxna, och är ett tema som kan göras på nästan vilket sätt man än vill. Söta temakläder, tallrikar, servetter, glas och annat med enhörningar på och dekor i alla regnbågens färger – det finns hur mycket tillbehör som helst för ett lyckat unicorn-kalas.

I denna artikel tar vi upp både planeringstips och dekortips med våra favoritprodukter för ett unicorn-kalas, så håll i hatten, för nu galopperar vi iväg!

Topp 3 bästa unicorn tillbehör

1. Vår vinnare! Unicorndräkt i olika färger

 • One-piece
 • Luva med horn
 • Mjukt material
 • Tillgänglig i tre färger

Vad vore en temafest utan maskeradkläder? Kom rätt klädd till festen med denna unicorndräkt i härliga pastellfärger. Du kan välja mellan tre olika temafärger i lila, blå eller leopardmönster. Dräkten är en one-piece som är mjuk och go, så att du kan vara bekväm under hela kalaset. Och varför inte behålla den för hemmamyset efter kalaset?

Utstyrseln är den viktigaste delen av en temafest och man vill definitivt klä sig för att imponera. Lyckligtvis är det inte särskilt svårt att klä sig för ett enhörningstema! Är det du som håller festen? Varför inte låta gästerna tävla om vem som har bäst utstyrsel? I inbjudan kan du skriva att den som kommer med bäst kläder vinner ett riktigt saftigt pris, då får du garanterat några intressanta gäster!

2. Glittrig unicorn-pinata i regnbågsfärger – perfekt inslag till festen!

 • Lätt att hänga upp
 • Glittrande detaljer
 • Form av en enhörning
 • Godis medföljer ej

Vi tillåter inga monotona färger eller tråkig dekor på denna roliga fest. Ska man ha pinata ska man göra det rätt – och vilken fest är komplett utan en pinata?

Medan enhörningar, som är så otroligt söta, inte riktigt är kreaturer som vi vill slå ihjäl så måste man tyvärr göra det för att komma åt det goda godiset inuti! Gör det till en rolig fest och ställ gästerna i ett led från kortast till längst, eller yngst till äldst där varje får sin tur att slå pinatan. Glöm inte ögonbindeln!

Pinatan kan också bli kalasets huvuddekoration upp till spelets början. Ett enkelt sätt att köpa dekor med dubbla syften!

3. Inbjudningskort med enhörningstema – bjud in dina vänner med stil!

 • Inbjudningskort i enhörningstema
 • Förtryckta rader
 • Material i papper
 • 8-pack

En lyckad fest börjar alltid med bra inbjudningskort. Inbjudningskorten sätter tonen på festen och låter gästerna veta vad de kan förvänta sig och vad som förväntas av dem. Med andra ord är det första delen av festen som gästerna ser.

Dessa inbjudningskort är perfekta för unicorn-kalaset och kommer med en lila bakgrund och glad, ljusblå enhörning på framsidan. Här kan du i lugn och ro skriva ner plats, tid och datum tillsammans med annan information som gästerna behöver veta.

Tips på sådant du kan inkludera i inbjudningskortet är temat, klädkod, eventuella presenter som förväntas, spel som ska spelas, om gästerna får ta med sig någon och om det kommer att serveras mat. Glöm inte att be gästerna OSA.

Vad mer ska man tänka på inför ett unicorn-kalas?

Dekoration

Dekorationen är en av de viktigaste delarna till en lyckad temafest, det är det ingen tvekan om. Dekorationen är det som skapar själva temat.

Matborden kan du dekorera med temaenliga tallrikar, muggar, servetter och bordsduk. Till det kan det vara passande men annan dekoration runt om rummet eller lokalen som du håller kalaset. Tänk på att det ska kännas som att man är i en annan värld, särskilt med ett tema om enhörningar, som är djur från en värld annan än vår.

Du kan dekorera med ballonger, roliga girlanger och varför inte göra en temavägg med ett skimrande rosa draperi? Är du istället gäst på festen? Slå in dina presenter med ett roligt presentpapper som passar temat, exempelvis med ett unicorn-presentpapper.

Party goods – det lilla extra

En souvenir från festen är det lilla extra som gäster brukar uppskatta. Det kan vara något personligt, som en individuell liten gåva som man ger till varje gäst. Men detta kan vara svårt om festen har väldigt många gäster. Ett annat förslag är att packa ner något hembakat i en liten temaenlig påse som gästerna får ta med sig hem och njuta av i efterhand.

Det är även både smart och dekorativt att lämna små souvenirer runt lokalen som gästerna kan plocka på sig under festen. Ha skålar med godis, dela ut unicorn-blåsormar, partyhattar och leksaksringar med enhörningar på för att verkligen höja känslan.

Maskeradkläder

Klädseln är det viktigaste att tänka på vid en temafest. Maskeradkläder för enhörningsfester går att hitta online ganska enkelt, vi älskar ju till exempel one-piece dräkten som vi nämnde ovan. Ett annat sätt för dig som håller festen, eller du som gäst, kan bidra till känslan är genom accessoarer som förgyller klädseln.

Hitta enhörningsdiadem, väskor, glitter, mask, eller denna peruk som verkligen kan ta dina maskeradkläder till nästa nivå! Mamma, pappa och barn kanske kan komma till kalaset i matchande kläder? Var kreativ med kläderna – bara fantasin sätter gränsen!

Sammanfattning

Unicorn-kalas är ett roligt tema som passar alla åldrar. Gör festen till en succé med dessa tips och produkter som verkligen kan ta temafesten till nästa nivå. Dekoration, maskeradkläder, spel och tävlingar gör festen rolig för alla – kom ihåg att alla ska kunna engagera sig i festen.

Vi hoppas du har hittat några tips som du kan ta med dig till ditt nästa unicorn-kalas!

Länkar och referenser:

https://www.unicornsaker.se/sa-fixar-du-det-perfekta-enhorningskalaset/