Hur man gör en ballongbåge?

En ballongbåge är den perfekta festdekorationen och en detalj som fyller hela rummet med liv! De passar perfekt på födelsedagar, baby showers eller andra typer av firanden.

En ballongbåge ser ut som en stor girlang med ballonger. Du kan göra en själv hemma med rätt redskap men även köpa färdiga i butiker eller på hemsidor. En ballongbåge kan få din fest att se mycket exklusivare ut och ingen på festen kommer missa den!

Gör din egen ballongbåge

Om du inte känner för att köpa en färdig ballongbåge eller vill sätta din egen touch på bågen går det självklart bra att göra din egen. Det är inte så svårt som det kanske ser ut, men däremot tar det tid att göra. Då det är en hel del ballonger som måste blåsas eller pumpas upp så är det en god idé om ni är flera som hjälps åt för att det ska gå snabbare.

Vad du behöver:

  • Ballongpump- det är en del ballonger som ska blåsas upp och det kommer vara mycket ansträngande att blåsa upp alla med munnen, så en ballongpump är nästan ett måste.
  • Ballonger – För att göra en ballongbåge behöver du självklart ballonger, väldigt många! Ett tips är att du hellre köper in lite för mycket än för lite. De kan alltid komma till användning vid andra tillfällen om det blir några över, men de kan även behövas för att fylla ut bågen. Sikta därför på att ha runt 80-90 ballonger.
  • Till sist behöver du ett snöre, något slags band eller garn.

Hur gör man en ballongbåge?

En ballongbåge behöver verkligen inte vara för komplicerad att göra och du kan göra en på olika sätt. Börja med att blåsa upp två ballonger i taget och sedan knyter du ihop dem med varandra. Du kan variera med olika färger och storlekar för att få en mer spännande ballongbåge.

Sedan knyter du ihop ställningen till bågen och fortsätter pumpa upp dina ballongpar. Därefter knyter du en knut runt det första ballongparet och virar ditt garn eller snöre runt de nästkommande ballongerna. Detta ska du försöka göra så tajt som möjligt då du vill ha en så jämn och spänd båge som möjligt.

Fortsätt att blåsa upp och vira ihop ballongerna tills bågen är lika lång som du önskar att den ska vara. Efter det kan du bestämma vart du vill ha din ballongbåge, kanske hängandes eller på en ställning. Du kan bland annat köpa plaströr som går att sätta i exempelvis två parasollhållare. Knyt upp din ballongbåge på ställningen och fortsätt fyll på tills du nått ditt önskade resultat!

Färdiga ballongbågar

Om du inte vill eller har tiden för att göra en egen ballongbåge, så går det självklart att köpa färdiga. Det finns många butiker och hemsidor som säljer väldigt fina ballongbågar där du får allt du behöver för att montera upp dem.

Ballongbåge Pink Party är en väldigt fin ballongbåge i många olika rosa nyanser. Här får du 70 ballonger i olika storlekar som kommer passa perfekt på kalaset eller babyshowern.

Vad passar bättre till studentfirandet än en Blå & Gul Ballongbåge? Här får du 85 ballonger i olika storlekar och färger som passar perfekt till studentmottagning eller firandet av nationaldagen! Du får med ett ballongband och limprickar som passar perfekt till de mindre ballongerna.

En silvrig ballongbåge är den perfekta dekorationen till festen eller nyårsafton! I detta kit medföljer 93 ballonger i olika storlekar och färger. Vid köp av denna får du även ett ballongband, limprickar och silvrigt konfetti!