Välj blåsormar till kalaset!

1. Blåsormar Flerfärgade2. Blåsormar Guld3. Blåsormar ballongmönster
Blåsormar FlerfärgadeBlåsormar GuldBlåsormar, ballongmönster

Att dra igång till kalas eller fest på bästa möjliga sätt görs med rätt tillbehör som exempelvis ett par partytutor eller blåsormar som de även kallas. Med ett par roliga kalastutor kan festen äntligen dra igång, du och dina vänner kan fira med massa roliga och höga tjut kvällen till ära. Vi har listat olika blåsormar och hur du gör dina egna!

Vad är blåsormar?

Blåsormar är ett klassiskt tillbehör till alla olika slags fester. Det finns i jättemånga olika designs som kan passa alla möjliga tillfällen. Det finns de i guld som passar högtider som nyår eller vid midsommar, de som är utformade att passa olika temafester som exempelvis oktoberfest och färgglada blåsormar som kan användas till alla fester. Det är bara att sätta munnen till och blåsa i plaströret så vecklas blåsormen ut till en orm och ett pip-ljud uppstår.

Speciellt populära är blåsormar hos barn och det är något som kan komplettera resten av tillbehören till kalaset du planerar. Du kan duka bordet på kalaset med en varsin blåsorm i exempelvis piratdesign eller My little pony tillsammans med en fin liten namnlapp till alla barn så blir det en mycket enkel men väldigt kul bordsplacering. Men du som förälder kanske tycker att det kan bli lite väl stojigt med alla pip-ljud som sprider sig över rummet och då finns det även ljudlösa blåsormar.

Till vilka aktiviteter kan man använda blåsormar?

En aktivet som brukar utspela sig på barnkalas är att fiska fiskedamm. Alla barnen får fiska över skynket och när de tar upp spöet så hänger det en påse på andra sidan. Påsen brukar framför allt innehålla godis men det är perfekt att slänga ner en blåsorm eller två, vilket barnen kommer tycka är en rolig detalj.

Blåsormar är dessutom inte bara något som de allra minsta uppskattar. Även ungdomar och vuxna kan tycka att en blåsorm höjer feststämningen om det är någonting speciellt ni vill fira. Det kan vara det perfekta valet av tillbehör till en överraskningsfest eller att fira att någon som till exempel tagit körkort eller studenten.

Det finns bland annat blåsormar med vägmönster på, vilket passar perfekt till en sådan tillställning. Annars kan det vara ett mycket roligt tillbehör att ha på nyårsfesten i nyårsmotiv som alla sedan blåser i samtidigt vid tolvslaget.

Gör dina egna blåsormar!

För dig som tycker att det kan bli lite väl tjatigt med tjut-ljuden kan du göra egna blåsormar hemma utan något ljud överhuvudtaget. De är simpla att göra och det kan vara en rolig pysselaktivet för dig och dina barn. Det du behöver är omslagspapper, papperssugrör, limstift, papperstejp och en sax. Gör såhär:

  1. Klipp en remsa av pappret, ungefär 5 centimeter bred och 20 centimeter lång.
  2. Vik in kanterna så att du får en tub och limma den översta kanten.
  3. Rulla tuben runt ett sugrör och forma sedan pappret.
  4. Klipp av ett sugrör på mitten, stick in i tuben och tejpa fast.

Och sedan är du klar!

Slutligen

Många onlinebutiker har flera olika varianter och modeller på blåsormar som kan passa alla tillfällen. Det är absolut inte ett dyrt kalas-eller festtillbehör och det finns många pack med olika antal blåsormar i.

För att sammanfatta så är blåsormar nästan ett måste till kalaset som du ska ha, både för ditt barn men även dig själv. Alla kommer garanterat få en rolig stund och ett paket blåsormar kommer vara ett stort plus i kanten.