Checklista inför barnkalaset

Checklista inför barnkalaset – Inför ett barnkalas krävs det mycket planering, därför är det bra om du börjar planera i god tid. Barn ska bjudas in, tårta ska köpas, aktiviteter ska bestämmas och mycket mycket mer. Det finns därför en hel del att hålla reda på för att få ett så lyckat kalas som möjligt.  

Vi har därför satt ihop en checklista inför barnkalaset för att göra planeringen mycket smidigare! 

Checklista inför barnkalaset 

1. Skicka ut inbjudningar 

Det första du behöver göra inför ditt barns barnkalas är att skicka ut inbjudningar. Det är även någonting som helst bör göras en månad innan kalaset äger rum. Då är det större chans att fler av vännerna kan komma och de får god tid på sig att köpa present. 

inbjudningskorten är det viktigt att all information står tydligt på kortet, som vart kalaset kommer äga rum, vilket datum och tid det äger rum och om det finns något särskilt tema under kalaset.  

Det är även smart att skriva ett datum då föräldrarna senast behöver höra av sig om de inte kan komma. Detsamma gäller för olika typer av matallergier.  

2. Handla/beställ allt som behövs inför kalaset 

När du vet hur många barn som kan komma på kalaset blir inhandlingen mycket enklare. Du får en bättre överblick över hur mycket som behövs handlas hem. Beroende på antalet gäster vet du även hur mycket dricka som behövs, men framförallt hur stor tårtan behöver vara! 

Någonting som även är viktigt under kalas är olika dekorationer som livar upp som exempelvis ballonger. Ballonger kommer i många olika färger och storlekar, du kommer därför garanterat hitta några som faller ditt barn i smaken. Om du tänkt ha heliumballonger är det bra om du även köper till en heliumtub.  

3. Planera dukningen 

En annan viktig del av kalas är en fin bordsdukning. Du ka välja mellan många olika typer av servetter, papperstallrikar och pappersmuggar. Marvel papperstallrikar är ett perfekt alternativ för den som älskar superhjältar och Marvel. Du kan sedan fullfölja temat för resten av dukningen och varför inte be alla barn komma utklädda som en marvel-karaktär.  

Ett par papperstallrikar med en enhörning är även ett perfekt alternativ av dukning till bordet. Toppa detta med ett par enhörnings pappersmuggar för att matcha temat. 

4. Planera lekar och aktiviteter 

Lekar och andra aktiveter är nästan ett måste på alla barnkalas. Presentöppning är mycket vanligt under kalas och är även ett väldigt uppskattat moment, även för de barn som inte fyller år. Att gå skattjakt, köra dansstopp eller fiska fiskedamm är några väldigt roliga alternativ som kommer uppskattas av alla barnen.  

Inför kalaset är även en populär spellista ett bra alternativ. Då kan alla barnen dansa och sjunga med till sina favoritlåtar. Då har du även en färdigplanerad spellista inför danstopp som sedan kan köras. 

5. Gör ett schema under kalasets gång 

Under ett barnkalas är det många springsugna barn med mycket energi. Det kan därför bli svårt att ha koll på allt som ska göras och lekar som ska arrangeras.  

Ett tips är att under kalasets gång ha ett litet schema som ni  kan följa. Skriv ned tider och vad som ska ske vid de olika tidpunkterna. På så sätt blir barnen inte uttråkade och du får ett mycket mer strukturerat barnkalas.