Paketkalender till barn

Paketkalender till barn – En paketkalender till ditt barn är en slags kalender med luckor där varje lucka består av en present. En paketkalender är vanligast att införskaffa innan jul med 24 luckor – en för varje dag i december fram till julafton. De kan självklart användas vid födelsedagar eller någon annan tillställning, detta är helt upp till dig.

Vi ska i denna artikel kika lite närmare på paketkalendrar och vad du kan lägga i varje paket!

Vad kan du fylla din paketkalender med?

Det finns inget rätt eller fel när det kommer till paketkalendrar, du kan därför med fördel antingen välja ut små paket som ditt barn kan pyssla eller leka med utefter intresse, eller välja ett genomgående tema för hela kalendern.

Detta kan exempelvis bestå av produkter från samma film eller serie som ditt barn tycker mycket om just nu. Det viktigaste att tänka på är att presenterna behöver vara små så de får plats i varje lucka. Här nedan kommer flera tips på vad för slags produkter du kan lägga i ditt barns paketkalender.

  • Håraccessoarer. Om ditt barn är intresserad av göra olika hårfrisyrer på dig och andra, kan det vara roligt att få ett par hårsnoddar eller hårspännen. Köp ett par stycken i olika motiv och färger som du kan stoppa i olika luckor.
  • Små leksaksbilar. Dessa går perfekt ner i de mindre paketen i kalendern. De är även väldigt roliga att leka med eller samla på, om ditt barn har ett bilintresse.
  • Pennor och suddgummin. Många barn älskar att rita och måla. Att stoppa ner ett par roliga suddgummin och färgglada pennor i paketen är då ett utmärkt val och gör att de håller sig sysselsatta.
  • Temporära tatueringar. Tatueringar eller gnuggisar som de även kallas är någonting de flesta barn tycker är väldigt roligt att fästa runt om på kroppen. Välj gärna här tatueringar i motiv och karaktärer som dina barn tycker om.
  • Såpbubblor. Att blåsa såpbubblor är en ren klassiker som är högt uppskattad både hos mindre barn, men även hos de lite större.

Dessa tips är bara några av alla de produkter du kan fylla din kalender med. Allt som får plats i kalendern kommer uppskattas av ditt barn!

Paketkalendrar i olika teman

Det finns väldigt många olika paketkalendrar att välja bland på marknaden med olika typer av motiv och storlekar.

Ett perfekt alternativ är en paketkalender i enkel design. Vid köp av denna får du 24 handgjorda askar i papier-maché. Med dessa får du möjligheten att skapa din egen design där du kan klistra på olika klistermärken på varje ask som exempelvis små tomtar eller granar.

Du kan även återanvända denna paketkalender vid nästa julafton genom att spara alla askar efter att ditt barn har öppnat dem. De kommer även i en större låda som du sedan kan stänga och förvara när den inte kommer till användning.

Ännu ett alternativ är en mer julinspirerad paketkalender med tomtar. Dessa små paketboxar är perfekta vid paketöppning från första december fram till julafton. Kalendern har ett fint tomtemotiv och kalendern kommer även i en mycket fin låda. Du får 24 stycken boxar med 24 nummer på som du kan fylla med dina paket.

Om du istället vill använda paketkalendern vid ett annat tillfälle än julen så kan en paketkalender med randiga boxar vara ett perfekt alternativ. Paketboxarna till denna paketkalender har ett vitt- och röttrandigt mönster. Du får även med 24 stycken guldiga nummerklistermärken som du kan sätta på boxarna om du vill använda kalendern till jul.

Välj en paketkalender med ett passande motiv eller skapa ditt eget med hjälp av klistermärken och olika pennor. Här är det endast fantasin som sätter gränser!