Prinsesstema med drakstrid kalas! 

Om du letar efter ett spännande och fantasifullt kalastema som kombinerar det klassiska prinsesstemat med äventyrliga drakstrider och spännande hinderbanor, då är ett “Prinsesstema med drakstrid”-kalas det perfekta valet.  

Detta tema ger barnen en chans att delta i en episk saga där prinsessan kämpar mot en elak drake för att rädda sig själv. Vi listar några idéer för att skapa det ultimata kalaset! 

Inbjudningar 

Skicka ut inbjudningar med en sagolik touch. Använd bilder av en prinsessa och en elak drake på inbjudningskorten och uppmana gästerna att klä ut sig som prinsar, prinsessor, riddare eller drakkämpar. Detta för att temat på kalaset ska förverkligas när barnen anländer för lek och bus under dagen.  

Du kan även använda bilder av kända prinsessor eller skapa egna inbjudningar med gnistrande glitter och pastellfärger. Komplettera inbjudningarna med en spännande text som hälsar de små gästerna välkomna till prinsessans rike.

Vart kan du arrangera ett prinsesskalas?

Prinsesskalas kan hållas på olika platser, beroende på din budget och preferenser. Här är några alternativ:

  1. Hemma: Det enklaste sättet är att hålla festen hemma. Du kan dekorera vardagsrummet eller trädgården för att skapa en sagolik atmosfär.
  2. Lekland: Många lekland erbjuder temafester, inklusive prinsesskalas. Detta är en bra alternativ om du vill ha hjälp med underhållning och matlagning.
  3. Hyra en Festlokal: Om du planerar ett större kalas kan du hyra en festlokal som du kan dekorera enligt prinsessans tema.
  4. Prinsessanförmedlare: Du kan anlita en professionell prinsessanförmedlare som kan komma till ditt valda festställe och ordna aktiviteter och underhållning.

Dekorationer 

Skapa en sagolik atmosfär med dekorationer som inkluderar glitter, ballonger i pastellfärger, prinsesskronor, riddarhjälmar och drakfigurer. Använd färgglada band och tyger för att dekorera festlokalen och skapa en förtrollande känsla.  

Här kan ni med fördel blanda blått, med rosa, grönt och vitt eller välja en färgskala med ett flertal olika toner.  

Kläder till kalaset 

Förvänta dig att se många små prinsar och prinsessor i festkläder, liksom några modiga riddare och drakkämpar. Ge barnen kronor, svärd, sköldar och drakvästar för att hjälpa dem att komma in i karaktär. Dessa kommer kunna användas när det är dags för lek och aktiviteter under kalaset.  

Äventyrsbana 

Skapa en äventyrsbana där barnen kan kämpa mot “drakar” och övervinna hinder. Låt dem klättra över hinder, hoppa genom “eldringar” (röda hula-hoop-ringar) och kasta “drakdolkar” (mjuka bollar) mot en drakpinjata. 

Drakstrid 

Arrangera en spännande drakstrid där barnen använder vattenpistoler för att slåss mot en drakfigur (en stor pappdrake eller en drakkostym) som är placerad på avstånd. De kan bilda lag och samarbeta för att besegra draken. 

Organisera även en rolig skattjakt där barnen måste hitta ledtrådar och följa spåret för att rädda prinsessan (en docka eller en del av din dekoration) från drakens fängelse. Dessa lekar kan bli kalasets höjdpunkt och leda till en hel del skratt och roliga minnen för barnen.  

Kreativa aktiviteter 

Ha en station för ansiktsmålning där barnen kan få sina ansikten målade som prinsar, prinsessor, riddare eller drakkämpar. Du kan även ha en pysselstation där de kan göra sina egna kronor eller svärd för de barn som inte har dessa med sig redan. Avsluta gärna festen med att slå sönder en drakpinjata fylld med godis och små leksaker istället för en traditionell fiskdamm.  

Mat och dryck  

För ett prinsesstema med drakstrid finns det en hel del olika maträtter och bakverka ni kan servera era gäster.  

Servera exempelvis “modiga riddares måltid” med riddarkakor (smörgåsar), drakfrukt, och prinsessglass. Ge också gästerna “eldad” lemonad med röd eller orange färg för en rolig och kreativ dryck. Skicka hem gästerna med minnessaker som inkluderar små leksaksdrakar, kronor eller svärd och bilder från festen. 

Ett “Prinsesstema och Drakstrid”-tema ger barnen möjlighet att använda sin fantasi, delta i äventyr och skapa minnen som kommer att vara en källa till glädje och skratt. Det är ett fantastiskt sätt att fira en födelsedag eller något annat speciellt tillfälle med en rolig och spännande twist.